Skip to content

Treeni värskes õhus ja mitmekesiselt!

  • by

Keha ja meele treeninguid, eriti arvutiekraani ees toimuvaid, seostatakse tavaliselt  võimlemisega nelja seina vahel. Seinad ja katus ei ole siiski  alati vajalikud. Kui kodune Internetiühendus võimaldab ning õues on Sinu jaoks soe,  koli oma treeningmati ja arvutiga õue.  Väljas treenimine ei ole mõnus ainult füüsiliselt, vaid ka emotsionaalselt – looduse  lõhnad ja hääled ning päikesevalgus suurendavad energiat ja tõstavad tuju. Kui toas saab treeninguks inspiratsiooni muusikast, siis õues piisab looduse helidest.

Sobivad nii muruplats, terrass kui ka rõdu. Kuna harjutusi tuleb teha nii pikali kui püsti, veendu, et Sul oleks selleks ruumi. Eelista  siledat ja kõvemat pinda, kuigi vilunud treenijale sobib ka ebaühtlane ja pehmem pind, sest tasakaalu hoidmiseks tuleb kasutada senisest teistsugusemaid lihased.  Kuna õues tavaliselt tuulest ja temperatuuri kõikumistest  ei pääse,  pööra tähelepanu oma riietusele, sest pulsi ülesminekul treeningu keskosas võib tunduda palav, kuid treeningu lõpuosas, eriti venituste ajal, jahtub keha kiiresti maha ning tekib oht külmetuda. Niisiis, pikemate varrukatega soe riietusese võiks olla alati treeningmati lähedal. Unustada ei tohi ka veejoomist, seega pudel veega võiks jääda käeulatusse.

Suviseid keha ja meele treeninguid on mõnus kombineerida teiste spordialadega. mida tehakse või saab  teha õues, näiteks jooksmine, pallimäng, rattasõit,  jalutamine, ujumine, tennis, purje- või lainelauasport. Mina alustan enamasti aeroobsemast või suuremat vastupidavust eeldavast treeningust ning lõpetan mõne rahulikumaga. Sinu kehale võib aga meeldida vastupidine järjestus,  jooga ja bodyART sobivad ka eelsoojenduseks mõnele teisele treeningule. Sportimisega ei tohiks ka liiale minna, sest 60-90 minutit joogat või bodyART’i on täiesti piisav spordiannus päevas, näiteks jooksmine või tennis võivad jääda järgmiseks päevaks. Samuti jälgi, et Sa annad oma kehale ja meelele piisavalt vaheldust, muidu võid sageli sama trenni tehes mõnest treeningliigist pikaks ajaks tüdineda. Mitmekesist sportimist värskes õhus!